Поголемо ниво на бензен: Производи на „Џонсон&Џонсон“ се повлечени од аптеки во САД

Американските аптеки и малопродажниот гигант „Волмарт“ почнаа да повлекуваат одредени производи за сончање од брендот „Џонсон&Џонсон“, откако во некои примероци бил идентификуван канцероген бензен. – Секојдневната...

Аптеките кои се без договор со ФЗОМ се уште чекаат за влез во мрежата

Станува збор една петтина од вкупниот број на аптеки кои чекаат да бидат вклучени во мрежата за да можат да издаваат лекови на рецепт, откако министерот Филипче пред шест месеци најави дека од август ќе започне процедурата и со тоа ќе се реши проблемот со недостиг на лекови

Фирмите под истрага,ортопедските помагала ги издаваат аптекарите

Пациентите се во хаос, велат дека аптекарите не знаат да земат мерка за ортопедски помага. Одлуката доаѓа откако ФЗО ги раскина договорите со шест ортопедски фирми за кои се води истрага бидејќи ја оштетиле здравствената каса