Истрага против дивите копачи на археолошки наоѓалишта, фатена 12-члена банда

По повеќемесечна предистражна постапка, во текот на вчерашниот ден беше реализирана акција под раководство на јавен обвинител од Основно јавно обвинителство за гонење на организиран криминал...