Тетовци по пожарот дишат двојно повеќе јаглерод моноксид и ПМ10 честички, а шестпати помалку озон

Главното прашање е колку траела изложеноста на овие штетни гасови – ако продолжат да растат вредностите, кај граѓаните во Тетово може да се јават здравствени проблеми,...