Балкански бизнис центар: Црногорците најзадолжени во регионот

Вкупниот долг на Црна Гора на крајот од 2018 година изнесуваше 3,09 милијарди евра. Црна Гора има 620.029 жители, и тоа значи дека секој граѓанин должи околу 5.000 евра, истакна меѓудругото Бранко Драгаш, директор на Балкански бизнис центар, во интервју за „Вијести“