НБ на РСМ: БДП во првата половина од годината со остварен раст соодветен на проекциите на Народна банка

Бруто домашниот производ, во првата половина од оваа година, оствари раст којшто речиси во целост се совпаѓа со проекциите на Народната банка, поттикнат и од кредитната...