Поголемо ниво на бензен: Производи на „Џонсон&Џонсон“ се повлечени од аптеки во САД

Американските аптеки и малопродажниот гигант „Волмарт“ почнаа да повлекуваат одредени производи за сончање од брендот „Џонсон&Џонсон“, откако во некои примероци бил идентификуван канцероген бензен. – Секојдневната...