Водата во Скопје безбедна за пиење

Водата во Скопје е безбедна за пиење, покажуваат анализите од примероците за физичко-хемиска и микробиолошка анализа земени од 42 мерни места во градот. Од Јавното претпријатие...

Филипче: Вакцината „Синовак“ е ефикасна, се препорачува и кај бремени и доилки

Министерот за здравство, Венко Филипче, на својот Фејсбук профил попладнево објави дека вакцината „Синовак“ е ефикасна, безбедна за користење и одобрена од Светската здравствена организација. –...