Скопјанец со лажна потврда овозможил регистрација на товарно возило, заработи кривична

Иако знаел дека возилото не ги исполнува условите за такво одобрение, изготвил лажна потврда со што на сопственикот му овозможил фалсификуваната докуметација да ја  употреби пред...

Скопјани од денеска се возат по реконструиран булевар, Крсте Мисирков отворен за сообраќај

За реконструкцијата на оваа сообраќајница од Буџетот на Град Скопје се одвоени околу 32 милиони денари. Со синоќешното бележење на реконструираниот коловоз на булеварот Крсте Мисирков...

Дел од населбата 11 Октомври без вода

Корисниците од населбата 11 Октомври од 12:00 часот имаат прекинато водоснабдување поради уличен дефект на цевка со пречник од 100 милиметри на улицата „Спиро Гулапчев“ 1....