Млада битолчанка со тешкотии во дишењето почина брзо и ненадејно на Инфективниот оддел

Од увидот во медицинската документација, пациентката немала хронични заболувања, освен дебелина, а немала примено вакцина против ковид-19.  Пациентка на 33 годишна возраст, која синоќа била хоспитализирана...