До победа во последната четвртина: Хрватска се намачи со Унгарија

„Коцкестите“ ја стегнаа одбраната во завршните десет минути во кои ги сведоа Унгарците на само пет коша за конечни 67:58 на крајот. Богдановиќ најефикасен во составот на Александар Петровиќ со 23 поени. Првата „стотка“ на завршниот турнир во продукција на Белгија