Промени во Серија А: И Италијанците воведуваат боксинг деј

Радикални новитети во најава за фудбалската сцена на Апенините. Италијанците ја копираат традицијата на Англичаните со натпревари пред и по католичкиот Божик. Планираните промени се однесуваат и на летните и на зимските преодни рокови кои се кратат и ќе завршат на 24 часа до почетокот на есенската и на пролетната полусезона