Да не се повтори: Нагасаки одбележува 75 години од нападот со атомска бомба

Во јапонскиот град Нагасаки се одбележува 75 годишнина од американското нуклеарно бомбардирање во Втората светска војна. Градоначалникот на Нагасаки и преживеаните од тој трагичен настан апелираа...