Сарафов: Човечка грешка е најверојатна причина за несреќата, а не терористички акт или туби со нафта

Аутопсиите покажуваат дека сите загинати во автобуската несреќа починале од задушување, a не од ударот. Тоа значи дека биле живи во моментот на пожарот. Конечна проценка...

Настраданите починале како последица на задушување, а едно лице не е ниту меѓу преживеаните, ниту меѓу починатите, изјави Сарафов

„Во нивните бели дробови се утврдени траги од дим, што значи дека биле живи во моментот на пожарот“, рече Сарафов. Завршени се обдукциите и сите покажуваат...