Само третина од Македонците би жртвувале лични права во борбата со Ковид-19

Целосно се подготвени со тоа 32 отсто од испитаниците, 43 отсто се согласуваат, 13 отсто не се согласуваат, а шест отсто воопшто не се согласуваат, покажува анкетата на „Брима Галуп“

Зошто Ердоган е толку популарен во Македонија?

„Турција долго време како земја води политика кон нашата земја што ја почитуваат граѓаните. И Албанците од Македонија и Македонците се чувствуваат сакани и почитувани кога одат во Турција. И оттука мислам дека кога во анкетите прашувате кон кој од лидерите на некои земји имате благонаклоно или неблагонаклоно мислење Ердоган кај нас избил на прво место“, вели професорот Ѓорѓи Спасов