Бројот на жители во Србија падна под 7 милиони – властите предупредуваат на лоша демографска слика

Српското Министерството за семејна грижа и демографија денеска оцени дека Србија се соочува со „исклучително тешка демографска слика“ и факт дека бројот на жители паднал под...