БСЖ вакцината – алатка против Ковид 19?

Истражувачи утврдиле дека земјите без политика за БСЖ вакцинирање се потешко погодени од ковид 19. Клинички истражувања ќе потврдат дали старата вакцина ќе помогне и против новиот вирус