(Видео) Од Етна еруптираат лава, чад и пепел, аеродромот во Катанија не е затворен

Повторно е активиран вулканот Етна, на јужниот италијански остров Сицилија, па вистинска „фонтана од лава“ се спушта од  неговата југоисточна страна, пренесуваат италијанскиите медиуми. На последната...