Трошоците на четиричлено семејство во август зголемени за 214 денари, а со ученик во семејството за 8.000 денари

Во август на едно четиричлено семејство за да ги покрие основните потреби му требале 34.342 денари, а доколку во семејството има барем еден ученик, тогаш трошоците...