Ленче Здравкин и Денис Јанкуловски се добитници на државната награда за човекови права „Мето Јовановски“

На Меѓународниот ден за човекови права 10 Декември во Собранието беше свечено доделено признанието за придонес во областа на човековите права. Оваа година Одборот за доделување...