Антоновска: Наместо да напредуваме во поглед на родовата застапеност и балансираност на листите за кандидати, ние назадуваме

Во изминатите 16 години, улогата на градоначалничка на општина била доделена вкупно 15 пати, а истата ја имале 13 жени. Улогата на градоначалник, од друга страна,...

Антоновска: Четири министерки е показатал за потребата од родова квота во извршната власт

Даниела Антоновска, експертка по родова рамноправност, магистер по родови студии со 18-годишно работно искуство во оваа областа во домашни и меѓународни невладини организации, во интервју за МИА говори за застапеноста на жените во политичките процеси