Германија ќе легализира поседување до 30 грама канабис и продажба за рекреативни цели

„Ова ќе биде, од една страна, најслободната либерализација на канабисот во Европа, а од друга страна, ќе биде и најстрого регулираниот пазар“, рече Лаутербах, додавајќи дека...

Марш на црвените чадори во Скопје: Сексуалните работнички бараат неодложна декриминализација

Меѓународниот ден за стоп на насилството врз сексуалните работници денеска во Скопје беше одбележан со традиционалниот 14. Марш на црвените чадори. Маршот го организира Граѓанската иницијатива...

Работна група за легализација на канабисот: Лекарите да можат да препишуваат препарати

Работната група за подготовка на измени и дополнувања на законодавството за декриминализација, легализација и искористување на медицинските, социјалните и економските придобивки на канабисот, оформена откако се...