Намалување на зависноста од рускиот гас е клучнo за енергетската безбедност на регионот, порача Бектеши на Делфи економскиот форум

Кризата во Украина се одрази силно врз глобалната економија и животниот стандард на милиони граѓани ширум светот, а Северна Македонија не беше исклучена од негативните ефекти...