Со изложбата „Ликовни блесоци“ почна одбележувањето на Денот на независноста во Кабинетот на Претседателот

По повод чествувањето на 30 години независна македонска држава, во организација на Кабинетот на Претседателот на Република Северна Македонија вечерва се одржа првиот од низата културни...

Заев: Американската демократија е инспирација за сите прогресивни демократии

Традицијата на американската демократија е водилка и инспирација за сите прогресивни демократии во светот. Посебно значајно е што новата администрација на претседателот Бајден го најави уште...