Ден на жалост во Радовиш по загинувањето на алпинистите Зоран Мајсторски и Драган Станишков

Советот на Општина Радовиш на вчерашната вонредна седница донесе одлука денешниот ден да се прогласи за ден на жалост заради трагично загинатите двајца алпинисти, Зоран Мајсторски...

Денеска продолжува теренската вакцинација

Денеска продолжува теренската вакцинација. Како што објави Министерството за здравство вчера, теренската вакцинација ќе се одвива во следните населени места: Тетово – Палчиште, Новаке, Камењане, Синичани, Урвич,...