ИСТРАЖУВАЊЕ НА ДЗС: Девет проценти од децата на возраст од 5 до 17 години се анксиозни, а два проценти страдаат од тага или депресија

Истражувањето, исто така, покажува дека околу 10 проценти од децата на возраст од 2 до 17 години носат очила, додека помалку од 1 процент користат опрема...

УНИЦЕФ со предизборен апел до партиите: Вклучете ги младите – недозволиво е 85 отсто од нив да не се прашуваат за ништо

Од УНИЦЕФ апелираат за поголема вклученост на младите, бидејќи, според нив, недозволиво е што дури „85 отсто од младите никогаш не биле консултирани од властите“ УНИЦЕФ...