Пенов за Фронтлајн: Општините ја доживуваат децентрализацијата по системот „дајте ни повеќе пари“, а дел уште не вовеле данок на имот

Министерот за локална самоуправа, Ристо Пенов очекува позитивна промена во 2023 година во исполнувањето на капиталните инвестиции на општините. тој во интервју за „Фронтлајн“ вели дека...

(ВИДЕО) Интервју со Пенов: Општините останаа без капитални инвестиции и ги зголемуваат долговите

Министерот за Локална самоуправа Ристо Пенов сублимирајќи ги ефектите во работата на општините во 2022 година, во интервју за Фронтлајн, констатира дека изминатата година немало капитални...