ЕУ и УНДП се повлекоа од реновирање на зграда во Косово, бидејќи била поврзана со соработник на фашистите, Џафер Дева

Проектот е спорен бидејќи сопственикот на зградата, покојниот политичар Џафер Дева, бил соработник на германските окупатори за време на Втората светска војна. Европската унија и Програмата за развој на Обединетите...