Шефот на кабинетот на малтешкиот премиер поднесе оставка

Кеит Шембри се повлеќе од функцијата по најавите на полицијата за сослушување на неколку лица во врска со убиството на новинарката Дафне Каруна Галиција во 2017 година кога под нејзиниот автомобил беше поставен експлозив