Македонските граѓани наскоро полесно до дигитален здравствен сертификат

Северна Македонија се приклучува кон мрежата “CommonTrust” за издавање на дигитални здравствени сертификати преку новата апликација “CоmmonPass“. Од Министерството за здравство информираат дека мрежата е создадена...