ДИК ги формира избирачките одбори за гласање на иселениците

Државната изборна комисија (ДИК) денеска на седница избира членови за избирачките одбори во дипломатските конзуларни претставништва и конзуларните канцеларии на Република Македонија во странство. Во одлуката...

ДИК: Најмногу пријавени гласачи во Швајцарија и Словенија

До Државната изборна комисија преку веб апликацијата www.dijaspora.se​c.mk до денеска до 12 часот се пријавиле 1.459 граѓани за гласање во дипломатско-конзуларните претставништва на Република Македонија во странство за претстојниот...

Досега 990 пријави за гласање од дијаспората-најмногу од Берн и Лондон

Вкупно 990 пријави од граѓани за гласање во дипломатско-конзуларните претставништва на Република Македонија во странство. се доставени до денеска во 13 часот преку веб апликацијата www.dijaspora.sec.mk до...