ДИК го измени Упатството: Ќе важат и гласачки ливчиња без печат, доколку е запечатена волјата на гласачот

Државната изборна комисија донесе изменување на Упатството за важечки и неважечки гласачки ливчиња. Во врска со ова, Комисијата дополнително извести и ги задолжи избирачките одбори задолжително...

Антикорупциска: Сѐ уште чекаме одговори од ОЈО за ДУП-от кај Холидеј Ин и за тендерот на ДИК

Обвинителството сѐ уште не ѝ одговорило на Антикорупциската комисија за иницијативите за кривична одговорност за лицата кои учествувале во донесувањето на Деталниот урбанистички план Ц08 за...

Излезноста на локалните избори е 51%, еве кои се избраните градоначалници и каде ќе има втор круг

Државната изборна комисија ги објави конечните резултати од локалните избори кои се одржаа на 17 октомври. Правото на глас го оствариле 938.631 граѓани, односно излезноста изнесува...