Папата Франциск повика на решение за тензиите во Украина: Оружјето не е начин, овој Божик нека донесе мир

Папата Франциск денеска повика на сериозен меѓународен дијалог за решавање на тензиите меѓу Русија и Украина и ги повика двете страни да избегнуваат вооружени конфликти. Британските...