Авганистанците организираат вооружен отпор: Командантот Масуд бара оружје од САД за борба против талибанците

Во долината Панџшир, под водство на вицепремиерот на падната авганистанска влада, Амрула Салех, и синот на починатиот командант Масуд, се подготвува отпор против талибанците, изјави денеска...