САД потврдија: Запленивме домени на 36 ирански сајтови кои ширеа лажни вести

Американските власти соопштија дека заплениле 36 домени на веб-страници за вести поврзани со иранската влада кои ширеле дезинформации како дел од пропагандна кампања. Според американското Министерство...