Туск во интервју за „Гардијан“: Француското „не“ за Македонија и Брегзит големи грешки на ЕУ

Меѓу „бурните“ искуствата во неговиот петгодишен мандат ги наведе и кризата на еврозоната во Грција, вжештени дискусии за миграцијата и доаѓањето на власт на Доналд Трамп