Споменикот на Ќосето е во магацин во МЗТ, донаторот може да си го земе

На местото на постаментот кој ќе биде урнат бидејќи е дивоградба, ќе биде насадено дрво „за човекови права“ под кое ќе биде изгравиран Членот 10 од Општата повелба за човекови права на Обединетите нации