Хуманост: Семејството на Рајко Дујмиќ одлучи да ги донира неговите органи

Хрватскиот композитор Ненад Нинчевиќ, еден од најблиските пријатели на починатиот музичар Рајко Дујмиќ, за хрватските медиуми изјави дека семејството Дујмиќ одлучило да ги дарува неговите органи. „Тешко...

Нов апарат за донирање на ковалесцентна плазма на Институтот за трансфузиона медицина

Институтот за трансфузиона медицина денеска пушти во употреба нов клеточен сепаратор за плазмаферза. Апаратот е набавен со сопствени средства на Институтот и во претстојниот период ќе...