СЗО во моментов не препорачува дополнителни дози на вакцина против Ковид – 19

Светската здравствена организација (СЗО) не е подготвена во оваа фаза да препорача дополнителни дози на вакцина против коронавирус за да се подобри заштитата, изјави денеска на брифинг главниот...