Украинската обвинителка отвори нови случаи за воени злосторства

Обвинителите во Украина минатата недела посочија десет руски војници осомничени за воени злосторства во Буча. Украинската државна обвинителка Ирина Венедиктова денеска изјави дека нејзината канцеларија отвора...