Хан добива наследник: Хрватката Шуица е кандидат за еврокомесар за проширување

беше номинирана од хрватската Влада во август за еден од 27 еврокомесари на Унијата, а Фон дер Лајен се очекува во вторник да ги соопшти имињата на номинираните. Доколку бидат одобрени од Европскиот Парламент, новите еврокомесари својот мандат ќе го започнат на 1 ноември