Во Дубровник урнат температурниот рекорд за јануари, дојдоа и првите капачи

Во Дубровник денес е соборен јануарскиот температурен рекорд, пишува хрватски Индекс. Според податоците на Државниот хидрометеоролошки завод, денеска во 14 часот нивната станица во Горица измерила...