Лондон ја нападна демократијата на Единбург, не дозволува Закон за промена на полот

„Целосно фронтален напад врз демократијата“ додека Лондон за првпат го отфрли шкотскиот парламент, е насловот со кој Еуроњус ја пренесува веста за вето на Законот за...