Суверена одлука на Северна Македонија е дали ќе го прифати францускиот предлог- вели портпаролката на ЕК Писонеро

Портпаролката на Европската комисија, Ана Писонеро, денеска изјави дека одлуката дали Скопје ќе го прифати или не ревидираниот француски предлог за решавање на билатералниот спор со...