Владата на САД го тужи Крајслер поради лажирање на еко-тестови

Американските власти соопштија дека покренуваат судска постапка против Фијат Крајслер под обвинение дека вградил компјутерски софтвер кој на техничката контрола манипулира со нивото на штетни гасови...