Нападната канцеларијата на хумантирана организација во Авганистан

Канцеларијата на хуманитарната организација „Спасете ги децата“ во авганистанскиот град Џалалабад била нападната со експлозиви, по што најмалку двајца загинале додека 12 други се повредени. Околу...