Димитров во име на Македонија се извини за случајот Ел Масри

Официјално писмо со извинување од македонските власти од 28 март годинава доаѓа шест години по пресудата на Европскиот суд за човекови права, дека Македонија прекршила неколку одредби од Европската конвенција за човекови права