(Видео) Разорен земјотрес во Турција: Најмалку 21 жртва и над 1.300 повредени

Властите издадоа препупредување до граѓаните да не се враќаат во оштетените објекти поради опасност од нови потреси. Епицентарот на земјотресот, според податоците на Европскиот медитеранскки сеизмолошки центар, бил во провинцијата Елазиг