„Развој на авантуристички туризам“, соработка помеѓу Крушево и Елбасан

Градоначалникот на општина Крушево, Томе Христоски го потпиша договорот за проектот „Крушево и Елбасан – препознатлива прекугранична туристичка дестинација“ вреден 744 илјади евра. Проектот опфаќа изградба...

Албанската полиција на нозе: Израелците не смеат да излезат од хотел

Сите улици во Елбасан беа затворени при движењето на Израелците од аеродром до хотел. Стадионот е под постојан надзор на албански специјалци, а полицијата соопшти дека се ангажирани 2.000 нејзини припадници за осигурување на фудбалскиот меч