Македонија не стравува од заканите за стопирање на рускиот гас – Бектеши тврди има алтернативни решенија

Снабдувањето со природен гас во Македонија е обезбедено до 15 април, тврди министерот за економија Крешник Бектеши. По најавите на Русија дека ќе ја стопира испораката...

Бислимовски: Граѓаните можат сами да си го отчитаат броилото и состојбата да ја пријават кај ЕВН

Собраниската Комисија за економски прашања трет ден го разгледува Предлог финасискиот план на РКЕ. „Сите апокалиптични сценарија и најави дека цената на електрична енергија за домаќинставата...

Владата обезбеди дополнителни количини електрична и топлинска енергија од АД ТЕ-ТО Скопје

На денешната 133-та седница, Владата донесе Одлука за преземање на мерка за обезбедување на дополнителни количини на електрична енергија во услови на постоење на кризна состојба...

Бислимоски: Додека не направиме анализи, нема да лицитираме со цената на електричната енергија по 1 јануари

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) Марко Бислимоски порачува дека како регулатор нема да лицитираат со цената на електричната енергија што ќе...

РКЕ почна постапки за одземање на лиценците на двајца снабдувачи со електрична енергија

Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија (РКЕ) почна постапки за одземање на лиценци на двајца снабдувачи на електрична енергија – Друштвото...