Бугарија за две години го очекува првиот произведен електромобил на нејзино тло

Бугарија во наредните две години очекува да почне производството на електромобили на германската компанија e.GO Mobile, изјави денеска бугарскиот технички министер за економија, Кирил Петков, на...